Постинг
14.10.2017 02:51 -
OATS.AVOINE.ОВЕС е храна за сърцето.Съдържа антиоксидантни средства,които защитават от сърдечна нeдостатъчност.ОВЕСЕНИ:ядки,трици,люспи,каши,брашна,млека.Здраво
ОВЕСЕНИТЕ ядки, трици, люспи, каши, брашна, млека. Здравословно, без сол и без заxap. Oats in the Water,
B 100 гр. овесени ядки ce съдържат: 390 калории, 17 гр. протеин, 7 гр. мазнини, 66 гр. въглехидрати, 10 гр. фибри, вода 8%.
Не съдържат холестерол и захари.
Богати са на витамините B5, а ако се консумират сурови съдържат големи количества от витамините В1 и В9.
Богати са на минералите фосфор, магнезий, калий, желязо и мед.
За разлика от повечето зърнени култури, овесените зърна запазват голям процент от минералите и витамините си дори след обелване на триците (външна обвивка).
Онколозите откриха, че влакнините в тях предпазват от рак...
Овесът още от древността е известен като целебно растение употребявано при лечението на различни заболявания и за профилактика на много от тях:
За сърдечната нeдостатъчност. Овесът е "храна за сърцето". Съдържа ценни антиоксидантни средства, които защитават от сърдечна нeдостатъчност. Изследвания са доказали, че хората с по-голям прием на пълнозърнести храни имат намален риск от сърдечно-съдови заболявания.
Продуктите от овес съдържат бета-глюкан, разтворими фибри (овесените ядки съдържат близък процент, както разтворими така и неразтворими фибри), които е доказано, че активно понижават нивата на холестерола, което мнамалява риска от сърдечни заболявания.
Стабилните нива на енергия, които осигуряват също така са добра предпоставка за избягване на неконтролируем глад, а голямото количество фибри действа засищащо и спомага пречистването на храносмилателната система.
Високото съдържание на фибри подобряват перисталтиката, като поддържат здрава храносмилателната система. Когато овесените радтворими фибри минат през червата, поглъщат много вода и по този начин завличат отпадъчни продукти. Ускорява се процеса на преминаване на отпадъчните материали през храносмилателната система, като така не се позволява на опасни вредни вещества да останат дълго време в червата и се подобрява ритъма на изпразване на червата. Оптималната доза фибри дневно, която предпазва от появата на злокачествени заболявания на дебелото черво, е между 30–35 грама.
Вид бактерия в долната част на червата, разгражда фибрите, постъпили с храната и води до образуването на субстанция, наречена бутират (вид мастна киселина), която има способността да потиска развитието на тумори в областта на дебелото черво и ректума.
Приемането на достатъчно фибри намалява риска е от рак на простатата.
За имунната система. Подобрява състоянието на имунната система, предпазва я от инфекции и стабилизира кръвната захар, понижава риска от диабет тип II. Диетолозите изтъкват ролята на фибрите съдържащи се в тях за забавяне усвояването на захарите.
Общоукрепващо действие. Овесените ядки са много подходящи за възстановяване жизнените сили на хора изтощени в резултат на непълноценно хранене и за бързо възстановяване на болни след тежки заболявания.
При възпаление на лигавицата на стомашно-чревния тракт овесът оказва благоприятно действие.
Прилага се и при повръщане и диария, някои форми на запек и за подобряване на перисталтиката.
Продължителната употреба на отвара от овес повлиява благоприятно на:
--аденома на простатната жлеза,
--повишеното съдържание на холестерол в кръвта. Холестеролът е веществото, което задръства всички артерии и най-вече коронарните сърдечни артерии, чието запушване води до инфаркт или гръдна жаба.
--задръжката на течности при сърдечносъдови и бъбречни заболявания.
Външно, овесената слама се прилага при ревматизъм, подагра и кожни заболявания, придружени със сърбеж.
Овесени Ядки, Трици, Люспи, Каша...
--Най-популярният начин за приготвяне на овесените ядки е чрез накисване или кипване 250 мл. вряла вода и 70-80 гр. овес.
--Hакиснати, овесените ядки запазват по-голяма част от витамините си.
--Заливане с нискомаслено кисело мляко и канела, която има свойства да регулира кръвната захар.
--Гарнирате овесена каша с мед, кисело мляко и плодове. Внимателно с фруктозата и лактозата в тях.
--Попарени с вряла вода и след 15 мин. добавени мазнинка и сиренце, стават прелест.
--Закуска с до 2 лъжици овесени ядки и холестерола е в норма.
-- 4-5 супени лъжици цели ядки и малко сирене се запарват за 10 мин. с вряла вода и се добавя малко медец.
--Овесените ядки да са добре накиснати или сварени, за да не дразнят чувствителен стомах.
--Овесените ядки не са ниско калорични - 100 грама овесени ядки са равни на около 300 калории. При консумацията на овесени ядки обаче със сигурност се ходи по-често до тоалетна!
--Яжте овесени ЯДКИ сутрин за закуска, а за вечеря по възможност - овесени ТРИЦИ с кисело мляко.
--Овесена каша по няколко дни седмично, случва се и за следобед. Вкусно, засища, комбинира се с всичко. Евтино е.
--ОВЕСЕНИ ЯДКИ, ПРИГОТВЕНИ ЧРЕЗ ЗАЛИВАНЕ С ГОРЕЩА ВОДА. ЗАСИЩАТ ЗА ПО-ДЪЛГО ВРЕМЕ, ИМАТ ПРОЧИСТВАЩО ДЕЙСТВИЕ И КОНСУМИРАНЕТО ИМ ПРЕДПАЗВА ОТ СЪРДЕЧНО-СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ.
ОВЕС / OATS / AVOINE
Родината на овеса е Монголия (държава в Азия, граничеща с Русия на север и с Китай на юг). Опознаването и използването му като култура започва около две хиляди години пр. н.е.
В Европа, най-древните следи от култивирани форми на овес са от бронзовата епоха (до 800 г. пр.н.е..) на територията на Швейцария, Франция и Дания.
А първото писмено споменаване на овеса, е в записките на древногръцкия лекар Диейхс, от IV век пр. н.е.
Плиний Стари пък писал, че древните германци отглеждали овес, а от семената му варили каша.
През 779 г. овесът придобива значителна известност в Англия. В тези влажни и студени райони овесът бил единствената култура пригодна за растеж. Овесената каша, приготвена от овесено брашно, вода и сол, била основната храна за жителите на Шотландия и на острова. Овесът бил пренесен в Северна Америка от шотландци. Първоначално на островите Елизабет, недалеч от щата Масачузетс. От тук е разпространен на целия континент. Наложил се в приготвянето на каша, пудинг, разнообразни печива. И като храна на конете.
В Русия, овесът се явява един от най-важните от XII век. Този факт е споменаван още в „Начална руска летопис“ на древния монах и писател Нестор Летописец.
---
В наши дни Русия е световен лидер в производството на овесено зърно. Отскоро съюзеният европеец, плаща твърде скъпа цена за световно търсения руски овес. USA-Санкциите срещу Русия качиха над 20 пъти в ЕС, цената на килограм от здравословния продукт, произведен в североизточните европейско-азиатски поля на огромната многонационална държава.
Ten Oats Producers 2013
B 100 гр. овесени ядки ce съдържат: 390 калории, 17 гр. протеин, 7 гр. мазнини, 66 гр. въглехидрати, 10 гр. фибри, вода 8%.
Не съдържат холестерол и захари.
Богати са на витамините B5, а ако се консумират сурови съдържат големи количества от витамините В1 и В9.
Богати са на минералите фосфор, магнезий, калий, желязо и мед.
За разлика от повечето зърнени култури, овесените зърна запазват голям процент от минералите и витамините си дори след обелване на триците (външна обвивка).
Онколозите откриха, че влакнините в тях предпазват от рак...
Овесът още от древността е известен като целебно растение употребявано при лечението на различни заболявания и за профилактика на много от тях:
За сърдечната нeдостатъчност. Овесът е "храна за сърцето". Съдържа ценни антиоксидантни средства, които защитават от сърдечна нeдостатъчност. Изследвания са доказали, че хората с по-голям прием на пълнозърнести храни имат намален риск от сърдечно-съдови заболявания.
Продуктите от овес съдържат бета-глюкан, разтворими фибри (овесените ядки съдържат близък процент, както разтворими така и неразтворими фибри), които е доказано, че активно понижават нивата на холестерола, което мнамалява риска от сърдечни заболявания.
Стабилните нива на енергия, които осигуряват също така са добра предпоставка за избягване на неконтролируем глад, а голямото количество фибри действа засищащо и спомага пречистването на храносмилателната система.
Високото съдържание на фибри подобряват перисталтиката, като поддържат здрава храносмилателната система. Когато овесените радтворими фибри минат през червата, поглъщат много вода и по този начин завличат отпадъчни продукти. Ускорява се процеса на преминаване на отпадъчните материали през храносмилателната система, като така не се позволява на опасни вредни вещества да останат дълго време в червата и се подобрява ритъма на изпразване на червата. Оптималната доза фибри дневно, която предпазва от появата на злокачествени заболявания на дебелото черво, е между 30–35 грама.
Вид бактерия в долната част на червата, разгражда фибрите, постъпили с храната и води до образуването на субстанция, наречена бутират (вид мастна киселина), която има способността да потиска развитието на тумори в областта на дебелото черво и ректума.
Приемането на достатъчно фибри намалява риска е от рак на простатата.
За имунната система. Подобрява състоянието на имунната система, предпазва я от инфекции и стабилизира кръвната захар, понижава риска от диабет тип II. Диетолозите изтъкват ролята на фибрите съдържащи се в тях за забавяне усвояването на захарите.
Общоукрепващо действие. Овесените ядки са много подходящи за възстановяване жизнените сили на хора изтощени в резултат на непълноценно хранене и за бързо възстановяване на болни след тежки заболявания.
При възпаление на лигавицата на стомашно-чревния тракт овесът оказва благоприятно действие.
Прилага се и при повръщане и диария, някои форми на запек и за подобряване на перисталтиката.
Продължителната употреба на отвара от овес повлиява благоприятно на:
--аденома на простатната жлеза,
--повишеното съдържание на холестерол в кръвта. Холестеролът е веществото, което задръства всички артерии и най-вече коронарните сърдечни артерии, чието запушване води до инфаркт или гръдна жаба.
--задръжката на течности при сърдечносъдови и бъбречни заболявания.
Външно, овесената слама се прилага при ревматизъм, подагра и кожни заболявания, придружени със сърбеж.
Овесени Ядки, Трици, Люспи, Каша...
--Най-популярният начин за приготвяне на овесените ядки е чрез накисване или кипване 250 мл. вряла вода и 70-80 гр. овес.
--Hакиснати, овесените ядки запазват по-голяма част от витамините си.
--Заливане с нискомаслено кисело мляко и канела, която има свойства да регулира кръвната захар.
--Гарнирате овесена каша с мед, кисело мляко и плодове. Внимателно с фруктозата и лактозата в тях.
--Попарени с вряла вода и след 15 мин. добавени мазнинка и сиренце, стават прелест.
--Закуска с до 2 лъжици овесени ядки и холестерола е в норма.
-- 4-5 супени лъжици цели ядки и малко сирене се запарват за 10 мин. с вряла вода и се добавя малко медец.
--Овесените ядки да са добре накиснати или сварени, за да не дразнят чувствителен стомах.
--Овесените ядки не са ниско калорични - 100 грама овесени ядки са равни на около 300 калории. При консумацията на овесени ядки обаче със сигурност се ходи по-често до тоалетна!
--Яжте овесени ЯДКИ сутрин за закуска, а за вечеря по възможност - овесени ТРИЦИ с кисело мляко.
--Овесена каша по няколко дни седмично, случва се и за следобед. Вкусно, засища, комбинира се с всичко. Евтино е.
--ОВЕСЕНИ ЯДКИ, ПРИГОТВЕНИ ЧРЕЗ ЗАЛИВАНЕ С ГОРЕЩА ВОДА. ЗАСИЩАТ ЗА ПО-ДЪЛГО ВРЕМЕ, ИМАТ ПРОЧИСТВАЩО ДЕЙСТВИЕ И КОНСУМИРАНЕТО ИМ ПРЕДПАЗВА ОТ СЪРДЕЧНО-СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ.
ОВЕС / OATS / AVOINE
Nutritional value per 100 g (3.5 oz) | |
---|---|
Energy | 1,628 kJ (389 kcal) |
Carbohydrates | 66.3 g |
Dietary fiber | 10.6 g |
Fat | 6.9 g |
Protein | 16.9 g |
Vitamins | |
Thiamine (B1) | (66%) 0.763 mg |
Riboflavin (B2) | (12%) 0.139 mg |
Niacin (B3) | (6%) 0.961 mg |
Pantothenic acid (B5) | (27%) 1.349 mg |
Vitamin B6 | (9%) 0.12 mg |
Folate (B9) | (14%) 56 μg |
Minerals | |
Calcium | (5%) 54 mg |
Iron | (38%) 5 mg |
Magnesium | (50%) 177 mg |
Manganese | (233%) 4.9 mg |
Phosphorus | (75%) 523 mg |
Potassium | (9%) 429 mg |
Sodium | (0%) 2 mg |
Zinc | (42%) 4 mg |
Other constituents | |
β-glucan (soluble fibre) | 4 g |
В Европа, най-древните следи от култивирани форми на овес са от бронзовата епоха (до 800 г. пр.н.е..) на територията на Швейцария, Франция и Дания.
А първото писмено споменаване на овеса, е в записките на древногръцкия лекар Диейхс, от IV век пр. н.е.
Плиний Стари пък писал, че древните германци отглеждали овес, а от семената му варили каша.
През 779 г. овесът придобива значителна известност в Англия. В тези влажни и студени райони овесът бил единствената култура пригодна за растеж. Овесената каша, приготвена от овесено брашно, вода и сол, била основната храна за жителите на Шотландия и на острова. Овесът бил пренесен в Северна Америка от шотландци. Първоначално на островите Елизабет, недалеч от щата Масачузетс. От тук е разпространен на целия континент. Наложил се в приготвянето на каша, пудинг, разнообразни печива. И като храна на конете.
В Русия, овесът се явява един от най-важните от XII век. Този факт е споменаван още в „Начална руска летопис“ на древния монах и писател Нестор Летописец.
---
В наши дни Русия е световен лидер в производството на овесено зърно. Отскоро съюзеният европеец, плаща твърде скъпа цена за световно търсения руски овес. USA-Санкциите срещу Русия качиха над 20 пъти в ЕС, цената на килограм от здравословния продукт, произведен в североизточните европейско-азиатски поля на огромната многонационална държава.
Ten Oats Producers 2013
Thousand Metric Tons | |
---|---|
Russia | 4,027 |
Canada | 2,680 |
Poland | 1,439 |
Finland | 1,159 |
Australia | 1,050 |
United States | 929 |
Spain | 799 |
U Kingdom | 784 |
Sweden | 776 |
Germany | 668 |
World Total | 20,732 |
Пълното разбиране на музикалната нотация...
Евродепутат нарече Урсула фон дер Лайен ...
Кармен е френска опера от Жорж Бизе. Либ...
Евродепутат нарече Урсула фон дер Лайен ...
Кармен е френска опера от Жорж Бизе. Либ...
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари